Sail cleaning

Sail cleaning

Liever professioneel laten reinigen?
Komt het u beter uit om de zeilen via ons te laten reinigen dan zorgen we voor de ophaling en laten deze reinigen. 
Naast schaduwzeilen kan dit ook voor zeilen van yacht / windsurf of kites.

 
Om deze te beschermen tegen vuil en aanslag is een reinigingsbeurt van belang vóór ze netjes worden opgeborgen. Een professionele behandeling met de juiste producten zal er dan ook toe bijdragen dat de kwaliteit, kleur en levensduur optimaal blijft behouden.  
 
Reiniging: luxe of noodzakelijk?
Bescherm voor het te laat is! We moeten regelmatig vaststellen dat de meeste klanten pas gaan reinigen ( en beschermen ) als het zeil al (teveel) is vervuild door groene aanslag (vb. mos en harsen van omliggende bomen), vogelpoep en andere agressieve atmosferische vuilafzetting van partikels.
Door regelmatig te (laten) reinigen en eventueel aanvullend impregneren, zal het vuil zich minder vasthechten aan het oppervlak/vezels van het zeil. Op deze manier verkleint aanzienlijk de kans op scheuren en andere beschadigingen. Daarnaast ziet er er ook telkens weer op zijn best uit om er volop van te kunnen genieten.
Een belangrijke reden waarom men tegenwoordig een zeil laat reinigen is de vervuiling door schimmels en weervlekken. Reden is dat alle fabricanten van zeilmaterialen te maken hebben met steeds strengere milieuregelingen. Hierdoor is het onmogelijk geworden om zeilmateriaal te produceren die goed zijn beschermd tegen schimmels en varianten. Dit in combinatie met ons relatief vochtige klimaat.
 
Wat mag U verwachten?
Een reiniging zal een grondige, veilige en milieuvriendelijke onderhoudsbehandeling garanderen.
De reiniging gebeurt in grote baden volgens een inweekproces en met speciaal hiervoor ontwikkelde reinigingsmiddelen die vezels, coating en stiksels niet aantasten.
De uitvoering gebeurt met goed getrainde, ervaren vakmensen die beschikken over de apparatuur, ruimte en de kennis om tot sterk vervuilde zeilen weer grondig schoon te krijgen. 
Zelfs roest-, schimmel-, en algvlekken zijn geen struikelpunt.
 
Extra bescherming met coating, waarom?
Na enige tijd is de originele coating op het zeil niet meer voldoende. Hierdoor is het zeil zeer vatbaar voor het aanhechten van vuil en schimmel. 
De extra coating re-genereerd uw zeil en zorgt voor volgende voordelen:
blijft langer schoon
perfect waterafstotend ( indien waterdicht materiaal als keuze )
Eenvoudig zelf herbehandelen
minder slijtage
licht
Hoe gaat het in zijn werk:
Laat ons telefonisch of via email weten dat u van de reinigingsdienst wenst gebruik te maken.
Indien u wenst kunnen we een (de)montage ook inplannen tegen vergoeding voor zeilen van onze eigen projecten.
De benodigde tijd voor de behandeling is 3 tot 8 weken ( inweken, ed ), tenzij u kiest voor de spoedservice. Deze laatste duurt 2 weken en heeft een toeslag.
We nemen opnieuw contact op om een tijdstip van levering af te spreken.
 
 
Enkele veelgestelde vragen:
 
Moet ik het zeil elk jaar laten reinigen?
Nee, wij adviseren wel regelmatig een onderhoud uit te voeren.
Hierdoor krijgt agressieve vervuiling minder kans om in te werken op de coating/vezels.
Bij schimmel is het zeker te adviseren dat u er zo snel mogelijk bij bent.
 
Is mijn zeil nog wel waterafstotend na het reinigen?
Zeker, alle artikelen die na het reiningen niet meer water- en vuilafstotend zijn, worden standaard weer behandeld.
 
Krimpt het zeil niet na het reinigen?
Nee, de reinigingsmethode bij lage temperaturen en gebruik van speciaal ontwikkelde reinigingsmiddelen maken dat krimp is uitgesloten.
 
Kunnen aluminium- en/of roestvlekken ook worden verwijderd?
Roestvlekken kunnen veilig worden verwijderd.
Aluminiumvlekken kunnen voor een groot gedeelte tijdens de standaardreiniging worden verwijderd, afhankelijk van de ernst van de vlekken.
 
Gele of roze vlekken, wat is dit?
Dit fenomeen staat bekend onder de naam ‘Pink staining’. Het is het gevolg van micro organismen, die overal aanwezig zijn. Ze voeden zich met o.a.componenten die in coatings zitten. Meer bijzonder in vochtige, warme omstandigheden voelen deze organismen zich thuis. De afscheiding van deze organismen zijn roze, zwart of geel ( afhankelijk van de soort). Hierdoor wordt de aanwezigheid zichtbaar in de vorm van vlekken. Deze hebben echter geen negatieve gevolgen voor de technische kwaliteit van het zeil, maar visueel kan dit bij lichtere kleuren een storend effect hebben. Het gaat hier om een omgevingsinvloed waarbij het fenomeen willekeurig soms optreedt bij alle kwaliteiten van gecoat zeilmateriaal.