Technische info

Technische info

De aankoop van een zeilstructuur mag geen overhaaste maar wel een goed doordachte beslissing zijn.  Naast esthetische elementen spelen ook heel wat technische aspecten een grote rol. Stuk voor stuk vraagt dit een specifieke vakkennis. Wij zijn er u hierin te adviseren en begeleiden om de beste keuze te maken.
In functie van de locatie, behoeften en voorkeur maken we voor u het meest optimale ontwerp met daarbij horend schaduwpatroon. 
 
Elke creatie van MOON SOON wordt in onze sail loft minutieus opgebouwd. Het is een combinatie van moderne computergestuurde processen en handmatig vakmanschap, zodat we tijdens de productie de verschillende facetten in de hoogste kwaliteit kunnen uitvoeren. 
Al onze componenten en materialen worden met grote zorg geselecteerd met het oog op kwaliteit en duurzaamheid, en daardoor u lang en optimaal te laten genieten van onze zeilen.
 
Componenten
MOON SOON legt in het bijzonder aandacht op de verbindingselementen die uitsluitend uit hoogwaardige materialen gemaakt zijn. Deze componenten selecteren we voor u uit de yacht racing, aangevuld met individueel ontwikkelde onderdelen. 
 
Zeilmateriaal
Als zeilmateriaal komt enkel hoogwaardig materiaal van Europese merkfabricanten in aanmerking. Lange levensduur, kleurstabiliteit en hoge UV-bescherming zijn hier dé doorslaggevende factoren. U heeft de keuze uit: 
zeilmateriaal dat waterdicht is
zeilmateriaal dat ademend, licht- en waterdoorlatend is
We ondersteunen u hierin de juiste keuze te maken.
 
Zeilen
Zeilstructuren zijn geen vlakke oppervlakken! 
(met uitzondering van een driehoeksvorm, welke als enige inherent slechts 2-dimensionaal blijft).
Het uitwerken van de snijpatronen is het meest specifieke aan de realisatie. Dit is de fase waarin een 3D-model wordt ontmanteld en opgedeeld in afzonderlijke zeilbanen.
We gebruiken hiervoor geavanceerde software om vanuit de complexe vorm van een 3D model naar 2D zeilmateriaal over te gaan. De zeilbanen volgen organisch het model en ondersteunen de sterkte van het zeil en het visueel effect.
 
Masten
We werken hier voornamelijk met:
inox ( RVS AISI 316 marine grade ) 
aluminium
roestwerend behandeld staal
carbon/kevlar 
De masten kunnen worden gelakt in elke RAL-kleur of in een andere oppervlaktebewerking worden afgewerkt. Zo kan u ook op dit aspect uw persoonlijke  toets inbrengen. 
Onze masten kunnen zowel permanent als demonteerbaar worden voorzien.
Belangrijk: voor de plaatsing van de masten is geen betonnering vereist in de meeste situaties !
 
Het resultaat : technisch verfijnde schaduwoplossing in een uitstekende afwerking !
 
Uitermate stabiel?
Door deze bewuste keuzes van hoogwaardige materialen en verwerkingstechnieken zijn onze  zeilen verbazend weervast en kunnen ze veel felle weersomstandigheden aan.
We stellen correct niet “stormbestendig” voor onze semi-permanente schaduwzeilen, want onder deze term weet iedereen dat elk object, hoe massief ook, hier schade kan door oplopen omdat dit stadium een onvoorspelbare combinatie is van natuurelementen. 
Correct is correct, vinden we. 
Zelf-ontspannende zeilen zijn tijdens de storm evenmin de optie omdat de wind meer vrij spel krijgt op het loshangende oppervlak! 
Insiders tip: Vanuit onze fanatieke passie sterke wind op te zoeken voor de sport, kunnen we met u maar 1 ervaring delen: in storm op zee zijn het doordachte  heavy-duty  componenten die het verschil maken in ‘the big game’. Geen marketing features die een vertekend beeld geven naar veiligheid en gebruiksgemak, waarbij elk extra onderdeel  een risico of defect kan veroorzaken. In geval van onweer kunnen geen ‘losse delen’ wegvliegen en daardoor mensen, dieren of omliggende gebouwen schade aanbrengen. 
 
Seizoen of heel jaar door?
Onze MOON SOON zeilopstellingen kunnen worden uitgevoerd ofwel als:

  • semi-permanent (april-oktober) 
  • permanent vaststaand voor het hele jaar door

Ze kunnen aan bestaande gebouwen aansluiten of vrijstaand opgesteld worden. 
Dankzij de zeilen vloeit de  binnen- en buitenruimte in elkaar  en u kan veel langer genieten van het buitenleven in al het comfort.
 
Esthetisch
Eigentijds, elegant design
Eenvoud, puurheid van lijnen als 1 zeil of uitgesproken expressief bij combinatie van zeilen
Stijlvolle eye-catcher
 
Beleving
Zeilen leggen accenten en brengen een derde dimensie in een ruimte die tegelijk het gebruikscomfort aanzienlijk verhoogt
Onvergelijkbare meerwaarde die een maritieme flair oproept
 
Veelzijdigheid
Geen andere schaduwoplossing is zo op uw individuele wensen afgestemt
Veelzijdigheid in vormen biedt eindeloze combinaties van opstellingen
 
Efficiëntie
Kost-effectief (lange levensduur
Maximaal rendement bij minimaal materiaalgebruik in vergelijking tot vaste massieve bouwstructuren
Extreem hoge UV-resistentie
 
Bescherming
Tegen zicht, hitte, regen als zonnewering of als privacy screen
Ook hier nogmaals, onze zeilopstellingen zijn steeds open zodat het open en luchtig karakter blijft behouden
 
Communicatiedrager
Losse elementen van het zeiloppervlak kunnen vóór de productie met uw publiciteit of logo worden bedrukt, zo bekomt u een gepersonaliseerd communicatie medium
 
Levensduur
Hoge levensduur over de hele lijn van het product. De materialen van zowel de componenten als onze selectieve keuze van zeilmaterialen zijn bedoeld om jarenlang mee te gaan.
 
Prijs
De prijs van een zeilstructuur kan sterk verschillen. Het is afhankelijk van o.a.:

  • complexiteit van het design
  • complexiteit van de bevestigingspunten on-site
  • omvang van de structuur
  • materiaalkeuze

U begrijpt dat het opgeven van indicatieve eenheidsprijs per m2 niet relevant zou zijn omdat alles exclusief en op maat wordt afgestemd. Daarnaast zou bv. de prijsopgave van een kleinere zeilstructuur (<20-25m2) relatief beduidend hoger uitvallen dan een grotere structuur.
 

Tot hier voor nu, nu laten we de zeilen voor zich spreken..       Afspraak in uw tuin?